– Den sande avis

Nationale test

2 min read

Nationale test er test, som flere 100 tusinde børn tager hvert år. Er der egentlig brug for dem? Hvorfor er det, vi tager de nationale test?

Jeg tror, grunden er, at staten mente, at det nok var en god ide, at de skulle teste  skolernes niveau med de mest random og svære spørgsmål som fx, hvor mange sider er der på en trekant og så det næste spørgsmål er hvad er længden er på en båd, hvis forholdet er 1:12. 

Nogle frie skoler vælger ikke at deltage i nationale test, så hvorfor er den så vigtig på nogle skoler, mens på andre tager de den slet ikke? Nu er det sådan, at jeg har gået på en skole, hvor man tog de nationale test hvert år i 3 år, og nu går jeg på en skole, hvor vi ikke tager dem, og det har ikke betydet det store i det store billede.

På skolen, hvor jeg tog den nationale test, sagde lærerne, at den var meget vigtig, men da man tog den, var det nogle mærkelige spørgsmål, og du har ingen ide om, hvor mange spørgsmål der er, – det er rent faktisk en meget stressende test. 

Den skole, jeg går på nu, tager vi ikke testene og stresser kun op til examen.

Der er forskere, der siger, at de nationale test er forældede, de mener, at vi skulle droppe testene helt. Jeg kan godt se, hvad de mener, jeg synes, det er en ret god ide, fordi de er ret ubrugelige.

Det eneste, de er gode til, er at stresse eleverne på skolerne, og det er jo ikke lige det store social boost, når du får at vide, at du er dum pga en lille test, der stiller nogle spørgsmål, som mange elever ikke har en ordentlig forudsætning for at svare på.

Jeg synes, man bare skal stoppe nationale test og bare sørge for, at gøre eleverne klar til afgangsprøven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.