– Den sande avis

Taler Jehovas Vidner sandt?

1 min read

Snakker Jehovas Vidner sandt, når de siger, at Jehova er den eneste gud og at dommedag kommer? Bliver du udstødt; hvis du ikke er Jehovas Vidne?

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

00:00 / 66:66

Hvad er Jehovas Vidner 

Teolog Stine Vasard Just fortæller, at Jehovas Vidner er en selvstændig kirke, som står uden for det, som vi kalder folkekirken i Danmark. Det er en meget lukket klub, som meget gerne vil have nye medlemmer, men det er ret svært at komme derfra. Deres tro er meget forskellig fra folkekirken og har et meget særligt syn på uddannelse og på, hvordan man holder gudstjeneste.

Udstødelse

Anne Bender, der er medlem af Jehovas Vidner i Bjerringbro, fortæller, at der går mange rygter om den måde, Jehovas vidner udstøder folk på. De fleste der ikke er med i Jehovas vidner, har kun hørt nogle få ting om det, og så tror de, det er det rigtige. “Men det er det ikke”, siger hun, “man bliver kun udstødt, hvis man er en del af Jehovas vidner. For eksempel, hvis man er ude at køre bil, og man kører i den anden vejbane, så ved man jo godt, man ikke skal det. Så er man heller ikke stor nok til at have et kørekort, man starter med at få en advarsel, og hvis man bryder den kan det være, at man får en mere. Men hvis du bryder den endnu flere gange, bliver de nødt til at sige. Du kan ikke være med i Jehovas vidner mere, da du har brudt denne regel. Du siger jo ja, når du bliver døbt, til at du vil hjælpe Jehova, og ikke at bryde reglerne”.

Kulturmedarbejder og teolog Stine Vasard Justs mener, at alle må tro på, hvad de vil og sprede budskabet om det. Men det, der er problematisk ved Jehovas Vidner er, at hvis man f.eks. nu er født ind i sekten, og man bestemmer sig for, at det ikke er noget for en, for eksempel i konfirmationsalderen, er der rigtig mange, der står med et pres, om det er noget jeg selv vil, eller er det bare fordi mine forældre vil have det. Stine siger: “ jeg synes også der er et unødvendigt pres på et ungt menneske, hvis det ikke ville være i Jehovas vidne, så vil familien ikke have kontakt. Og det er altså helt ned til telefonsamtaler og sms’er, de må simpelthen ikke have kontakt med familien. Og så synes jeg, at det er meget stort pres, der kommer om, man vil vælge hvad man tror på eller, om man vil have kontakt med sin familie. Og det bryder jeg mig ikke om, altså det er lidt ligesom om, hvis folk siger, “nå, men du vil ikke konfirmeres,- så gider jeg ikke snakke med dig mere”. Så kommer det nemlig ikke til at handle om, hvad man tror på, men om nogle regler. Det er det, jeg er grundlæggende imod”.    

Marianne jensen fortæller, at hendes søn har selv valgt, at han ikke vil være med i Jehovas vidner. “Det er derfor, at børnene ikke bliver døbt, når de er spæde, da de selv skal vælge, om de vil være en del af Jehovas vidner”. Marianne mener ikke at hendes søn er blevet udstødt, da han selv valgte, at han ikke ville døbes, og at han ikke ville være en del af Jehovas vidner. 

Fødselsdage og jul 

Jehovas vidner holder ikke jul eller fødselsdage. Det gør de ikke, fordi de mener, at Gud tydeligvis ikke bryder sig om det. Bibelen forbyder dem ikke direkte at fejre fødselsdag, men den hjælper dem til at tænke over aspekter af fødselsdagsfejringer og at forstå Guds syn på dem. Følgende ligger til grund for denne opfattelse

  1. Fejring af fødselsdage er af hedensk oprindelse

Jehovas Vidner mener, at fejringen af fødselsdage stammer fra troen på at “onde ånder og magter kunne angribe den, der havde fødselsdag”, og at “venners tilstedeværelse og lykønskninger kunne beskytte fødselaren”.

  1. De første kristne fejrede ikke fødselsdag

Jehovas Vidner mener, at Bibelen viser, at apostlene og andre der blev undervist direkte af Jesus, fastlagde et mønster som alle kristne bør følge.

  1. Den eneste mindedag kristne skal fejre, er ikke en fødselsdag, men en dødsdag – nemlig Jesus’ dødsdag

Jehovas Vidner mener, at Bibelen siger, at “dødsdagen er bedre end den dag, man blev født”.

  1. Bibelen nævner ingen eksempler på at Guds tjenere fejrede fødselsdag

Jehovas Vidner henviser til at Bibelen kun nævner to fødselsdagsfester, begge holdt af nogen som ikke tjente Gud. 

Dåb

For at blive en del af jehovas vidner, skal man først døbes. Men for at blive døbt, skal man sige ja til et par ting. Hvis man er kristen, og er blevet døbt som spæd, har man efter Jehovas Vidners opfattelse ikke den rigtige religiøse ballast. Jehovas vidner døber ikke deres spædbørn, for hvad er mening med at sige ja til gud, når du ikke engang kan snakke endnu. Jehovas vidner døber først deres børn, når de selv ved, hvad de siger ja til, for så har de selv valget om, hvad de vil. Hvis man skal døbes, som et Jehovas vidne, skal det være til et såkaldt stævne.Stævnerne er der 3 af hvert år. Her udfører man massedåb, hvor flere voksne på samme tid siger ja til at give deres liv til Jehova.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.