– Den sande avis

Sandheden findes inde i dig selv

5 min read

Irene Beider mener, at vi mennesker har tendens til at være autoritetstro. Vi glemmer at lytte til os selv.

“Vi mennesker har en tendens til at være autoritetstro. Vi tænker f.eks, at lægen altid har ret. Han har læst i 7 år, så alt hvad han siger tager jeg som min sandhed. Vi glemmer bare at lytte til hvad siger min egen krop. Men hvad er min egen sandhed?” Udtaler Irene Beider.

Vi møder Irene Beider en smuk og solrig morgen i oktober. Hun tager smilende imod os i hendes hjem nær Hald Ege. Hun viser os ind i hendes konsultation. Et hyggeligt og varmt rum, som er fyldt med gode energier. På reolen står der mange frøer i alle mulige former og farver. Dog har de alle det tilfælles, at de har kongekroner på. På spørgsmålet om hvorfor hun er vild med frøer, svarer Irene leende.”Hvis jeg bliver træt af ham inde ved siden af, kan jeg jo gå herover og kysse på en frø, og se om den bliver til en prins:”

Irene er en smilende og glad kvinde, og hun udstråler en ro og varme. Hun beder os om at sætte os lige hvor vi har lyst. Dog ikke i den røde lænestol til venstre: “ Den er min. Det er her “min” energi i rummet er. Forestil jer, at det er en usynlig lyskegle oppefra og ned igennem taget og ned over stolen. Den lyskegle indeholder min energi,” siger Irene med et smil. Vi sætter os, og Irene spørger, om vi har set hendes hjemmeside? :”Der har jeg en kæmpe hårpragt, så måske undrer I jer over hvorfor jeg ser sådan ud?”, siger hun mens hun lader hånden køre over hendes karseklippede hovede.

“Jeg er lige blevet færdig med et kemoforløb. Jeg har en aggressiv form for cancer, og den er ikke væk. Men jeg har bestemt mig for, at jeg ikke vil have mere kemo men tager cannabis i stedet for. Jeg føler mig ikke syg. Faktisk har jeg aldrig haft det bedre. Min livsfilosofi er den, at hvis man ikke forholder sig til de følelser, der opstår indeni én, med det samme de opstår, så ophobes det i kroppen som sygdom.”

Troen på egne evner

Irene Beider er uddannet som Reiki healer. Hun opdagede hendes clairvoyante evner i 2009, da hun havde en kunde i behandling. Pludselig kunne Irene dufte jord, se blomster, mærke jord imellem hænderne. Det var meget konkret og hun fortæller kunden om sine oplevelse. Kunden smiler og fortæller, at hun har en bibeskæftigelse, hvor hun laver sammenplantninger. Herefter udviklede Irenes evner sig hurtigt. Det var meget faktuelt, det hun så. Meget beskrivende. Det kunne være hvordan familiemedlemmer så ud, eller hvordan kunden boede. I starten var det vigtigt for Irene, at hun kunne sige noget konkret til kunderne: “Jeg havde selv brug for at det skulle være enormt beskrivende, så jeg selv turde tro på det, turde stole på at det var rigtigt.” fortæller Irene.

Find din egen sandhed

Der findes mange autoriteter som eksempelvis lærere, politiet, dommere osv. Folk som er gode til lige præcis det de laver. Som har en uddannelse inden for deres felt. Som ved noget helt specifikt om det de beskæftiger sig med.

“Vi mennesker har en tendens til at være autoritetstro. Vi tænker f.eks, at lægen altid har ret. Han har læst i 7 år, så alt hvad han siger, tager jeg som min sandhed. Vi glemmer bare at lytte til, hvad siger min egen krop. Men hvad er min egen sandhed? Har I nogensinde prøvet, at der er nogen som har sagt noget til jer, og så kan I bare mærke indeni, at det er forkert? Det er det med sandhed og løgne. I skal finde jeres egen sandhed. Det er det det går ud på. Det er også derfor jeg siger, at hvis en kræftpatient får at vide at han/hun har et halvt år at leve i, og så dør efter tre måneder. Så er det fordi de har taget lægens sandhed til sig som deres egen. De har overrulet deres egen sandhed med lægens sandhed. Jeg kunne måske også godt have ligget i graven nu, hvis jeg havde lyttet til, hvad lægerne ville sige og lytte til deres diagnoser. Men jeg valgte ikke at gøre det. Det er mig som bestemmer. Det er mit liv. Jeg har min egen frie vilje. Men man kan sagtens overrule sin egen frie vilje og så tænke, at hvis de siger det så passer det nok, så jeg må hellere gøre hvad de siger.” fortæller Irene.

Autoritetstro

Irene er smilende og gestikulerende under hele interviewet. Hun har en energi og en ro omkring sig. Det er ikke til at mærke på hende, at hun har en alvorlig kræftsygdom helt inde på livet. Men som hun selv fortæller, har hun valgt, at ingen skal fratage hende hendes frie vilje og hendes egen sandhed.

Men Irene har også mødt fordomme på sin vej i livet. Og har selv mærket usikkerheden i forhold til autoriteter. Det har hun mødt under hendes eget sygdomsforløb.

“Jeg har altid troet, at jeg ikke er autoritetstro. Men da jeg sad ude på Skejby Sygehus, efter jeg havde fået mit kræftdiagnose, spørger lægen mig:” Nå, hvad laver du så til daglig?” Og jeg kunne mærke, at jeg krympede mig og tænkte at det skulle han bare ikke spørge om. Jeg skal bare ikke sidde her og fortælle ham, at jeg er det stik modsatte af ham. Jeg tænkte..pokkers. Hvad siger jeg nu? Så jeg sagde til ham at jeg var selvstændig.:” Nå, selvstændig hvad?”. “Og jeg tænkte, at nu skulle han altså holde mund og ikke spørge mig om mere. Så jeg spekulerede på, om jeg skulle være ærlig og fortælle at jeg var healer. Men jeg endte med at sige, at jeg var terapeut. Tankefeltsterapeaut. Det var jo ikke helt forkert, og han spurgte heldigvis  ikke ind til mere.
Det var først dagen efter jeg kom til at tænke på hold da fast, Irene. Her har du gået hele dit liv og fortalt dig selv, at du ikke er autoritetstro, og så tør du ikke engang fortælle en læge, at du er healer, fordi du er bange for han vil vende det hvide ud af øjnene.”

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.