– Den sande avis

Er det godt for ens krop at opbygge muskler?

2 min read

I Danmark er det meget populært at styrketræne. Men hvad sker der egentlig i ens krop, når man styrketræner, og hvilke negative og positive effekter har det for ens sundhed?

Hvornår er styrketræning funktionelt for ens krop?

I Danmark træner vi mere end nogensinde før. Men træner man hver dag i en længere periode, kan man overbelaste sine muskler.

Den 46 årige Sevim Genc, som arbejder i Fitness World i Viborg siger: “Det er meget vigtigt, at man holder musklerne vedlige, for at man ikke braser sammen”. Hun siger også, at muskler hjælper en til at have en god balance, og det er også musklerne, der gør, at vi overhovedet kan gå og løfte ting, og det gør vi jo næsten hver dag. Så muskler er meget vigtigt for ens krop. På spørgsmålet, om man kan træne for meget, svarer hun: “Det kan man sagtens”, hun fortæller også, at hun har oplevet det før med sine klienter, og den måde man kan mærke det på, er at ens krop nærmest fortæller, at den er træt.

F.eks. hvis du cykler 50 km for første gang, hvor du slet ikke har gjort det før, så kan du nærmest ikke gå dagen efter, fordi dine benmuskler har bevæget sig så meget. Hvis du derimod træner inden du cykler de 50 km, så vil det være meget nemmere for dig, fordi du har prøvet det før, og du er vant til at cykle. Hvis du bare springer ud i noget uden forberedelse, så bliver det meget hårdt”, fortæller Sevim, “det er meget vigtigt, at man overholder restitutionstiden, som typisk er 24-48 timer, ellers bliver ens krop træt, fordi den ikke får nok hviletid”. Så hvis du begynder at træne, skal du derfor passe på, at du ikke overtræner.

Når du træner hårdt, udskiller dine muskler mere mælkesyre end normalt, og der kan man mærke den velkendte følelse af, at benene syrer til. Det kaldes forsuring, hvor der sker en ophobning af syre i de muskler, som arbejder.

Sundhed og træning.

Niels-Bo de Vos Andersen, som er praktiserende fysioterapeut, siger: ”Der er mange helbredsmæssige positive gevinster i at træne. Vi ved der er mange livsstilssygdomme som f.eks. sukkersyge, der kan være forårsaget af dårlig fysisk form og fysisk inaktivitet.” Niels bo mener også, at hvis man begynder at træne ekstremt, så kan man komme ud over en grænse, hvor det nok ikke er sundt mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.