– Den sande avis

Fodbold matchfixing: Hvor meget bliver det egentlig brugt?

2 min read

Man hører ofte om matchfixing i mange sportsgrene, også i fodbold.  Men hvor meget bliver det egentligt brugt i fodbold?

FC Roskilde og Næstved Boldklub

I det sydlige Tyskland blev der d. 8 marts, bettet en masse penge på kampen mellem FC Roskilde og Næstved Boldklub . De havde bettet på, at Næstved Boldklub vandt. Det gjorde de også. De vandt 4-1. Mange mistænker kampen for at være matchfixet. Christian Lønstrup er træner for FC Roskilde, og mange mener det kunne være ham der havde planlagt det inden Carsten Salomonsson startede tilbage i Marts. Men der skete noget lignende i november 2014. FC Vestsjælland spillede mod Esbjerg. Der blev også bettet en masse penge i de samme kiosker. Dem der bettede, fik en kæmpe gevinst på 26.000 euro – næsten 200.000 danske kroner. 

Hvor ofte?

Men hvor meget bliver matchfixing egentlig brugt i fodbold? Jan K. Simonsen, formand for dommerne i region Vest og Midtjylland, udtaler: “Når folk samles der har med fodbold at gøre, så snakkes der om, at der i Danmark findes matchfixing både på topniveau og i seriefodbold. Men jeg har aldrig selv mødt det. Jeg har fået fortalt, at der har været serieklubber, for eksempel serie 2, som har været kontaktet af nogle, der ville byde dem penge for at tabe en fodboldkamp.”

Korrupt dommer

 En dommer kan også være med i matchfixing. Det foregår sådan, at han dømmer dårligt for det ene hold og godt for det andet. Men dommeren behøver ikke at være med i en matchfixing aftale, for at dømme kampen lidt mere spændende. “Hvis en kamp står 0-0 og de er i det sidste minut så kan en dommer godt finde på at dømme et straffespark selvom der ikke er straffespark. ” fortæller Jan K. Simonsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.