– Den sande avis

Rimelig nedadgående

2 min read

4. og 5. klasse lavede, på 2 uger, et teaterstykke i samarbejde med klasselærerne.

Det er mørkt. De mørke og maskerede elever kravler op og ned ad scenen, som var det i en uhyggelig film. Lyset slukkes og alle de medvirkende træder frem på scenen og bukker for publikum. Eleverne smiler over hele femøren og lærerne klapper højere end hele publikum tilsammen.

Klasselærer Pia udtaler efter stykket :“Vi havde mange diskussioner omkring hvilket stykke vi skulle opføre, men børnene havde efterspurgt noget som dette.” Teaterstykket som eleverne valgte hedder “Konen i muddergrøften,” som er skrevet af Brødrene Grimm. “I starten var det rimelig nedadgående, men det blev bedre hen ad vejen, fordi lærerne lyttede mere til os.” siger Oliver Grud Johansen. Eleverne fortæller også om en lille episode i starten,som ikke var så god. “En af vores lærere gav os ikke så meget plads, så det var rigtig mange af os der var lidt trætte af, da vi ikke havde så lang tid af få stykket til at fungere, siger Oliver.” Begge parter fortæller også, at det i starten var ret så kaotisk, men at det stille og rolig blev bedre hen af vejen.”Alle har fået lov til at spille den rolle som de gerne ville have, så vi føler ikke at der er nogen der er utilfredse med noget”, udtaler Pia. Eleverne udtaler også, at de er meget tilfredse, både med det endelige resultat, men også med deres rolle i stykket og deres arbejdsindsats. Både Pia og hende elever fortæller samstemmende at det gik rigtig godt til genaralprøven, men at de er sikker på, at det bliver endnu bedre i aften. Så skal skuespillet opføres foran alle forældre og bedsteforældre. “Det er udfordrende og grænseoverskridende at lave teater, men børnene har arbejde godt så det hele kommer til at gå fremragende” fortæller Pia.

Eleverne Rosa Kamstrup Søndergaard og Oliver Grud Johansen udtaler begge, at det bedste ved stykket var, at alle arbejdede så meget sammen, og at de var så meget med til det hele. Oliver som har en stor rolle i stykket udtaler “Det har helt klart været det bedste stykke jeg har været med til.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.