– Den sande avis

Jazz med feminint udtryk

1 min read

dig

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

00:00 / 66:66

International jazzsangerinde optræder med rent kvindeband i Viften

Det er fredag aften og Cæcilie Norby skal sammen med sit band Sisters In Jazz optræde i viften i Bjerringbro. Den lille sal er fyldt til randen med mennesker, de fleste er over 50 år, men nogle få er unge og friske. Mændene trisser ud efter øl og vin, inden koncerten begynder. Næsten ingen sidder og kigger ned i deres telefon, men de hyggesnakker i stedet med deres partner. Varmen er ved at lægge sig over salen, og folk sætter sig til rette på deres ukomfortable klapstole og venter spændt på, at Sisters In Jazz vil indtage den lille scene. Oppe på scenen står en mikrofon, et flygel, en kontrabas, en saxofon og et trommesæt klar til at blive spillet på. Sisters In Jazz kommer ind på scenen og stiller sig ved deres instrumenter. Cæcilie præsenterer sine bandmedlemmer en efter en, og publikum klapper. Bandet består af sangerinden Cæcilie Norby, pianisten Anke Helfrich, saxofonisten Nicole Johänntgen, trommeslageren Benita Haastrup og bassisten Lisa Rebecca Wulff. De er smilende og glade, og der bliver klappet meget. Salen har en god akustik, og man kan se rundt på publikum, at de nyder den fremragende musik og nikker med til rytmen. Cæcilie forklarer mellem numrene, hvad det næste nummer handler om, og hvem der har lavet det, hvis ikke det er hende selv. Hun er god til at tale med publikum og hylder sine bandmedlemmer, når de har spillet en solo. Hun spiller mest musik af kvinder og siger, at vi skal huske at hylde de kvindelige musikere.

Vi spørger i pausen nogle af publikummerne om, hvad de synes om, at det er et rent kvindeband, der spiller. Alle, vi spørger, synes, at det er helt fantastisk og usædvanligt. “Vi synes, at det er mega godt, at det kun er kvinder, der spiller”  mener Ulla Poulsen, som før har været til koncert med jazzsangerinden Cæcilie. Alle dem, vi spørger, elsker, at det kun er kvinder, der spiller. Pudsigt nok er det mest kvinderne, der svarer på det spørgsmål. Helle og Claus har ikke været til koncert med Cæcilie før og kan normalt ikke lide jazz, men de kan godt lide Cæcilies musik. “Vi synes, at jazz normalt bliver for larmende, men Cæcilies musik er anderledes”, fortæller Helle. Der er kun positive holdninger, til det fantastiske kvindeband. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.